• Latest News

    20.08.2013

    Dieta anticelulitica

    Parte esenţială a acestei diete sunt ceaiurile, care te ajută să elimini toxinele şi apa în exces din ţesuturi şi, în plus, au efect de ardere a grăsimilor.

    În ceea ce priveşte meniul, pastele fac parte din masa principală a zilei. De obicei sunt interzise în curele de slăbit, dar, în această combinaţie şi cantitate, te vor ajuta să fii sătul, dar să şi pierzi în greutate. Rezultatul se va vedea după puţin timp: o piele mai fină şi fără aspect de „coajă de portocală”.

    Masa de dimineaţă

    - Două-trei linguri de musli simplu sau fulgi de ovăz amestecaţi cu 250 ml iaurt degresat.
    - Două felii de pâine integrală, două linguri de brânză de vaci degresată, castravete, morcov, un pahar cu suc de fructe.
    - Două felii de pâine integrală, o lingură de brânză de vaci degresată, o linguriţă de miere, un măr.

    Masa de seară

    O supă preparată din: doi morcovi, o ţelină, un cartof, un păstârnac. Taie legumele cubuleţe, pe care le fierbi împreună cu o ceapă întreagă. Scoţi ceapa şi serveşti supa condimentată cu sare şi piper, după gust. Pune deasupra pătrunjel tocat.

    Idei pentru masa de prânz
    Salată "Roma"

    Ingrediente:
    - 50 g paste
    - 1 ardei roşu
    - 1 ou fiert tare
    - 2 fire de ceapă verde
    - 1 felie de şuncă slabă
    - ½ salată verde
    - 1 lingură de oţet de mere
    - 1 lingură de ulei de măsline
    - 1 linguriţă de muştar
    - sare
    - piper

    Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Tai felii ardeiul, ceapa verde, salata, oul şi şunca. Prepari un sos amestecând oţetul cu muştarul, după care adaugi uleiul, sare şi piper. Torni sosul peste salată.

    Spaghete cu peşte

    Ingrediente:
    - 50 g spaghete
    - 1 roşie
    - 1/2 lingură ulei de măsline
    - 100 g file de peşte
    - 1 lingură iaurt degresat
    - 1 lingură de busuioc tocat
    - sare
    - piper

    Pregătire: Fierbi spaghetele în apă cu sare şi le scurgi. Tai roşia felii. Încălzeşti uleiul în tigaie şi pui feliile de roşii la călit trei minute, după care le scoţi din tigaie şi pui peştele la prăjit. Condimentează cu sare şi piper şi adaugă o lingură de iaurt degresat. Pune peştele tăiat bucăţele şi roşia peste spaghete. Presară deasupra busuioc.

    Paste cu pui

    Ingrediente:
    - 100 g paste
    - 100 g piept de pui fără piele şi os
    - ½ lingură ulei de măsline
    - 2 roşii
    - 3 căţei de usturoi
    - 100 ml supă de pui
    - 1 legătură de pătrunjel

    Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Tai roşiile şi usturoiul bucăţi. Frigi carnea de pui până este aproape făcută. Iei de pe foc şi o tai cubuleţe. Pui în tigaie usturoiul şi îl căleşti până se face auriu. Adaugi supa de pui şi roşiile. Reduci focul şi laşi la fiert două minute. Adaugi puiul şi mai laşi la fiert jumătate de minut, mestecând continuu. Amesteci apoi totul cu pastele, condimentezi şi adaugi deasupra pătrunjelul tocat.

    Salată "Paris"

    Ingrediente:
    -50 g paste
    - 2 fire de praz
    - 50 g măsline negre
    - 2 roşii
    - 1 lingură de ulei
    - 1 lingură suc de lămâie
    - 2 linguri de cimbru
    - sare
    - piper

    Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Căleşti prazul şi roşiile. Amesteci toate ingredientele şi condimentezi.

    Ceaiuri care te ajută să slăbeşti

    Ceai de mentă

    Uleiul eteric pe care îl conţine menta are numeroase calităţi. Aroma lui potoleşte senzaţia de foame şi taie pofta nestăvilită de dulciuri şi grăsimi. Reglează activitatea ficatului şi secreţia bilei. Efectul hidratant ajută rupturile din ţesuturi să se refacă, diminuând celulita. Bea cel puţin de trei ori pe zi o cană cu ceai de mentă.

    Ceai verde

    Ceaiul verde ajută la transformarea grăsimilor în energie, ceea ce te va ajuta să slăbeşti. Totodată, îţi dă o stare de bine. Bea câte o cană de ceai verde după masa de dimineaţă şi după cea de prânz.

    Ceai de portocale

    Îl poţi cumpăra de la supermarket sau poţi face chiar tu un decoct de coji de portocale uscate, de pe care ai înlăturat partea albă. Dacă ceaiul este băut regulat, uleiul citric pe care îl conţine coaja va ajuta pielea de pe burtă, picioare şi coapse să se întindă, făcând mai puţin vizibilă celulita.

    Bea câte o cană cu ceai de portocale înainte de culcare şi nu vei mai avea accese nocturne de foame. Dacă îl cumperi din comerţ ai grijă să nu conţină şi ceai negru sau verde, pentru că te va ţine treaz.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Item Reviewed: Dieta anticelulitica Rating: 5 Reviewed By: Iasi
    Scroll to Top