Sărbătorile s-au terminat şi ai rămas cu câteva
kilograme în plus pe care vrei să le dai jos cât mai repede posibil.
Descoperă cele mai bune soluţii ca să revii la greutatea dorită într-o
săptămână!
Din planul tău trebuie să excluzi din start înfometarea, deoarece aceasta nu dă rezultate pe termen lung. Prin urmare, primul pas este acela de a-ţi concepe un meniu sănătos care să te scape de kilogramele în plus. Iată care sunt cele mai simple sfaturi care te vor ajuta să slăbeşti sănătos şi să te bucuri de greutatea dorită:
1. Legumele trebuie să ocupe cel mai mare procentaj în alimentaţia ta
Meniul tău zilnic trebuie să conţină legume proaspete şi congelate în cea mai mare cantitate, dar şi cereale integrale, leguminoase şi fructe (în cantitate mai mică). De asemenea, nu uita de verdeţuri pe care să le consumi pe cât posibil în stare proaspătă. Pătrunjelul, mărarul, busuiocul, rucola, spanacul, salata sau ţelina ajută la detoxifierea organismului.
2. Renunţă la produsele cu făină albă!
Ca să slăbeşti rapid este esenţial să excluzi din dietă pâinea şi alte produse care sunt preparate pe bază de făină. De exemplu, nu au ce să caute în meniul tău produsele de patiserie, covrigii, biscuiţii, fursecurile, pastele din făină albă. Înlocuieşte pâinea cu biscuiţii din secară, numiţi crackers doar în cazurile de nevoie. De asemenea, pastele din făină albă pot fi înlocuite cu cele din făină integrală şi consumate în combinaţii cât mai simple, fără produse de origine animală.
3. Renunţă la sucurile carbogazoase
Renunţă la sucurile carbogazoase, deoarece nu vei face altceva decât să aduci multe calorii fără să pui la socoteală mâncarea. Gândeşte-te că doza zilnică recomandată de zahăr este de 50 de grame pe zi (echivalentul a zece cuburi de zahăr). O sticlă de 500 mililitri de Coca Cola conţine 10 cuburi şi jumătate de zahăr. Nici aşa-zisele sucuri naturale din cutii nu sunt o opţiune bună, deoarece au o cantitate exagerată de zahăr.
4. Nu exagera cu fructele!
Este de preferat să nu mănânci multe fructe, deoarece şi acestea aduc un plus de zaharuri în corp. Nu consuma mai mult de 1-2 fructe pe zi şi când simţi nevoia de o gustare alege legumele proaspete. De exemplu, poţi să optezi pentru bucheţele de conopidă, broccoli, beţe de ţelină, felii de castravete, ardei, ridichi sau gulie pe care să le ai la îndemână pentru o gustare. Pe acestea le poţi servi cu 1-2 linguri de hummus (pastă de năut) pentru a fi mai consistente.
5. Mesele regulate şi porţiile mici sunt cele mai de folos soluţii pe termen lung
Mesele principale trebuie respectate, dar este de preferat să alegi porţiile mici. De asemenea, în farfuria ta nu trebuie să seregăsească mai mult de 2-3 grupe alimentare, iar legumele trebuie să fie cele care să se regăsească în cea mai mare cantitate în comparaţie cu celelalte ingrediente. De exemplu dacă ai poftă de o porţie de paste, pune un pumn de paste fierte şi o cantitate dublă de legume la wok sau preparate la abur cu puţin ulei de măsline.
6. Asociază carnea doar cu salate de crudităţi
Nu combina carnea gătită cu cartofi, orez sau paste. Este de preferat să alegi salatele de crudităţi care să conţină salată verde, pătrunjel, rucola, spanac, ardei roşu şu puţină ceapă roşie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu