• Latest News

    05.01.2013

    Dieta cu spanac

    Oamenii sunt adesea expusi la stres la locul de munca, iar spanacul ajuta la restabilirea calmului si a eficientei. Nu multi oameni stiu ca spanacul este foarte bun pentru sanatatea ochilor: acesta contine substante ca luteina si altele care protejeaza celulele nervoase. Luteina se poate acumula în tesuturile ochiului: îmbunatateste acuitatea vizuala si reduce oboseala în timpul lucrului cu calculatorul.
    Spanacul contine iod si prin urmare, are un efect benefic asupra glandei tiroide. Se digera si se absorbe bine, spre deosebire de alte legume cu frunze verzi. Spanacul este un laxativ, diuretic, tonic si anti-inflamatoriu. Îmbunatateste de asemenea starea de diabet zaharat si hipertensiunea arteriala si ajuta cu gastrita.
    Ar trebui sa remarcati proprietatile nutritive excelente ale spanacului care ajuta pentru a scapa de excesul de greutate, deoarece are mai putine calorii. Spanacul se poate combina cu alte legume, ierburi, oua, branza, o multime de produse fara a schimba gustul lor. Acesta poate fi adaugat la o varietate de feluri de mâncare.
    Pentru cei care doresc sa piarda în greutate cu o dieta scazuta în carbohidrati, spanacul întruchipeaza o singura speranta pentru asta. Dupa eliminarea carbohidratilor din dieta dvs, renuntati la mancatul de pâine, cereale si paste, legume, cum ar fi cartofi, sfecla (acestea au prea mult amidon si au un indice glicemic mare). Pentru cei care adera la o dieta vegetariana, spanacul este indispensabil.
    Dezavantajul spanacului este ca acesta contine cantitati mari de acid oxalic. Acest produs nu este recomandat pentru boli de rinichi, pietre la rinichi, reumatism, boli ale ficatului. Deci, daca doriti sa pierdeti în greutate, mancati mult spanac.


    Dieta cu spanac este o abordare clara pentru a include una dintre cele mai sanatoase alimente bogate în substante nutritive, în viata de zi cu zi. Spanacul este plin de vitamine importante, si are multe beneficii pentru sanatate.
    Nutritie
    Doar o ceasca sau 30 g de spanac contine vitaminele A si C, mangan, acid folic si magneziu. 100 de grame de spanac contine doar aproximativ 26 de calorii, în functie de modul în care este pregatit. Alte substante nutritive importante din spanac cuprind: calciu si potasiu, luteina si diversi aminoacizi.
    Slabire
    Desi nu exista orientari specifice privind modul în care ar trebui sa fie consumat spanacul, mancati în fiecare zi 2-3 cani de spanac, care poate fi consumat crud sau aburit. Cum si cand sa mancati portiile de spanac pe zi depinde în totalitate de dvs.
    Ca si alte produse, spanacul trebuie sa fie consumat atunci când frunzele acestuia sunt proaspete si sanatoase. Atunci când planta începe sa se usuce si sa moara, ea îsi pierde nutrienti sai. Cumparati spanacul care arata proaspat si fragil pentru a obtine maximul din toate beneficiile sale. Acesta ar trebui sa fie consumat în termen de trei sau patru zile de la cumparare.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Item Reviewed: Dieta cu spanac Rating: 5 Reviewed By: Iasi
    Scroll to Top