• Latest News

    30.08.2013

    Dieta de rosii

    Dieta cu rosii este una dintre cele mai bune diete de vara si asta pentru ca, pe de o parte, rosiile sunt o sursa de sanatate, iar pe de alta, sunt un aliat de nadejde in orice cura de slabire. Dieta cu rosii poate fi respectata toata vara si este ideala in vacanta.

    Dieta cu rosii, inamicul celulitei
    Un alt mare beneficiu e ca dieta cu rosii este un inamic pentru celulita, actionand in interior. Rosiile sunt si un bun ajutor pentru pielea expusa la soare, ca urmare a efectului benefic combinat al antioxidantilor si al vitaminelor si mineralelor pe care acestea le contin. Rosiile au capacitatea de a stimula producerea de pigment natural in piele. Asa ca daca mananci rosii in perioada in care te expui la soare, bronzul tau o sa fie mai intens si de durata.


    Rosiile au avantajul de a fi la fel de sanatoase, indiferent de forma in care sunt conumate. Rosiile pot fi mancare ca atare, in salate, in mancaruri, alaturi de carne, coapte sau fierte in supe, dar si sub forma de suc. Licopenul, unul dintre cei cinci antioxidanti esentiali, este printre cei mai eficienti in lupta impotriva radicalilor liberi si ramane activ, chiar daca rosiile au fost tratate termic.
    Vitaminele din rosii sunt un beneficiu pentru sanatate, iar cantitatea mare de potasiu, vitamina A, vitamina C si E, la care se adauga un procent de peste 90% apa naturala, fac din acestea un aliment ideal in orice dieta. In 100 de grame de rosii sunt doar 15 calorii. In plus, rosiile sunt un stimulent pentru metabolism, dar si pentru sistemul imunitar, au capacitatea de a intari sistemul osos si se potrivesc perfect metabolismului feminin.

    Planul alimetar in dieta cu rosii
    Fiecare masa trebuie sa contina o rosie sau un pahar mare de suc de rosii. Este recomandat ca numarul de calorii zilnice sa nu treaca de 1800-2000. La micul dejun alege o felie de paine neagra, 2 linguri cu branza de vaci degresata si o rosie. Completeaza masa cu un pahar mic de suc de rosii, o cafea si o banana. Poti alege cerealele integrale si lactatele, caz in care poti sari peste rosii si suc, dar acestea vor fi incluse neaparat la gustarea urmatoare.
    Gustarea poate fi formata dintr-o salata de rosii simpla cu o lingurita de ulei si o felie de paine integrala sau un pahar de suc de rosii si un iaurt, ori pur si simplu dintr-un fruct oarecare si o mana de migdale, daca ai mancat rosii dimineata.

    Pranzul si cina trebuie sa contina o supa de rosii (indiferent de consistenta, in care ai adaugat si alte legume - ceapa, telina, conopida, fasole verde, dovlecei etc.), o salata de rosii, o portie de legume verzi fierte la abur si o bucata de carne sau peste la gratar. Adauga un pahar mare de suc de rosii sau o combinate de suc de rosii proaspat cu suc de telina sau morcovi.
    Conditia esentiala este ca fiecare masa principala sa contina rosii proaspete si un pahar de suc de rosii. Nu exista alimente interzise, dar pastele fainoase, dulciurile concentrate si produsele procesate trebuie evitate. Este recomandat consumul a cel putin 2 litri de lichide pe zi (intra la socoteala si supele de rosii si sucul), limitarea consumului de sare si alegerea grasimilor sanatoase (uleiuri vegetale, peste gras, avocado, nuci, migdale si alte seminte).
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Item Reviewed: Dieta de rosii Rating: 5 Reviewed By: Iasi
    Scroll to Top