• Latest News

    29.11.2014

    Dieta cu prune - cum slabim 3 kg in 7 zile

    Unul din fructele care sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre.
    sunt prunele. Atât pruna proaspătă, cât şi cea uscată conţin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane.

    Dieta cu prune - cum slabesti 3 kg in sapte zile
    Iata in continuare beneficiile consumului de prune:
    - Stimulează memoria     
    - Ideale la dietă - Prunele sunt sărace în calorii, ceea ce înseamnă că sunt benefice dietei tale. Fiecare prună conţine 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru fiecare zi pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii pe zi. Poţi să arzi caloriile din prune foarte uşor: înotând 4-5 minute elimini 30 de calorii.
    - Previn bolile de inimă pentru ca prunele sunt foarte sărace în grăsimi, fiecare fruct conţine mai puţin de 0,2 grame

     - Vitamina C ajută la producerea carnitinei, un produs sintetizat din aminoacizii lizina şi metionina care joacă un rol important în metabolismul celulelor vii, în descompunerea ţesutului adipos şi în transformarea lui în energie.  
    -  Te fereşte de cancer pentru ca o prună de dimensiuni medii conţine 113 mg de potasiu, mineral ce ţine sub control tensiunea arterială şi reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale.
    -  Previn diabetul deoarece prunele proaspete prezintă proprietăţi de reglare a glicemiei şi previn apariţia diabetului prin stimularea metabolismului glucid.
    -  Benefice pentru oase, pentru ca au in continut vitamina A,  un singur fruct conţine 8 % din aportul zilnic de vitamina, despre care este recunoscut faptul că promovează refacerea şi creşterea oaselor.
    -  Combat anemia datorită acţiunii vitaminei C, care intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea şi tratarea anemiei feriprive.
    - Tratează constipaţia - Numeroşi factori favorizează această problemă din ce în ce mai des întâlnită printre adulţi, precum: sedentarismul, alimentaţia săracă în fructe şi legume crude, consumul predominant de carne, lipsa sportului etc.
    - Consumul de prune ajută în prevenirea şi tratarea constipaţiei, o porţie de prune la 2-3 zile, de preferabil după-amiaza, fiind recomandată graţie conţinutului crescut de celuloză şi mucilagiu, care au acţiune benefică asupra intestinului, stimulând tranzitul intestinal şi conferind astfel un efect laxativ.

    Cu  dieta cu prune poti ajunge sa scapi de 3 kilograme intr-o saptamana si partea buna este ca daca urmezi un stil de viata sanator organismul va continua sa topeasca grasimile si dupa ce termini dieta.
    Iata ce trebuie sa mananci in primele 6 zile iar in cea de a saptea zi o sa mananci numai prune.

    Mic dejun
    La micul dejun mananca 8 prune crude pe stomacul gol, si dupa 30 de minute ia un mic dejun format dintr-un ou fiert, doua felii de sunca, o felie de paine prajita si o cana de cafea sau de ceai negru fara indulcitori.

    Prima gustare
    Prima gustare poti sa o iei la 2 ore dupa micul dejun si va fi formata din 6 nuci sau 4 biscuiti cu ovaz.

    Pranz
    Mananca o supa sau o ciorba, 250 de grame de friptura asezonata cu legume si o salata asezonata.

    A doua gustare
    A doua gustare trebuie sa fie servita la 3 ore dupa masa de pranz si consta in 6 prune uscate.

    Cina
    Cina trebuie luata cu trei ore inainte de culcare,si poti manca un iaurt cu cereale integrale sau doua felii de paine integrala cu sunca de pui.

    Trebuie sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi pentru ca dieta are un efect puternic diuretic si este posibil sa apara deshidratarea.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 comentarii:

    1. O sa incerc... pana acum cel mai bine a mers sa imi numar caloriile pe http://calorieslab.com

      RăspundețiȘtergere

    Item Reviewed: Dieta cu prune - cum slabim 3 kg in 7 zile Rating: 5 Reviewed By: Iasi
    Scroll to Top