• Latest News

    05.01.2013

    10 ceaiuri bune pentru scaderea in greutate

    Ceai de menta cu anason stelat
    Spalati cateva frunze de menta se toarnă împreună cu 5 fructe de anason cu 1 litru de apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute. Uleiurile esentiale din menta si anason fac minuni împotriva flatulentei si stimuleaza funcția de purificare a ficatului, rezultând un abdomen plat si stramt.

    Ceai de cardamom si coriandru
    Zdrobiti într-un mojar 1 lingurita seminte de coriandru si 7 pastai de cardamom. Se toarnă peste ele apa clocotita si se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute. Beti acest ceai cu un pic de lapte. Aceste plante consolideza stomacul si promoveaza digestia. Acesta este un remediu eficient pentru un intestin lenes si senzatie de greutate în stomac.



    Ceai de ghimbir cu lamaie
    Dati prin razatoare coaja unei lamai si din jumatate de lamaie se stoarce sucul. Se curata o bucata de ghimbir, se taie în cercuri si cealalta jumătate se da prin razatoare. Se amestecă ghimbirul cu coaja de lamaie si se toarna 1 litru de apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute si se condimentează după gust cu suc de lamaie. Uleiul esential de ghimbir stimuleaza producerea de enzime digestive si creste arderea grasimilor. Efectul este îmbunatațit de lamaie care contine vitamina C, care este esențiala pentru digestia grasimilor.

    Ceai de rozmarin si hibiscus
    Se toarna 1 litru de apa clocotita timp de 5 nuiele de rozmarin si 3 linguri flori uscate de hibiscus si se lasa timp de 5 minute sa se infuzeze. Acest ceai previne atacurile de foame si stimuleaza circulatia. Acest efect este întărit de acțiunea uleiurilor esentiale de rozmarin. Beti acest ceai cu o jumatate de ora înainte de masa pentru a reduce pofta de mancare. Ceaiul nu este potrivit pentru persoanele cu gastrită și ulcer peptic.

    Ceai de fenicul cu piper
    Luati doua ramuri verzi de fenicul si piper. Macinati într-un mojar 2 lingurite de seminte de marar. Amestecati condimentele si se toarna 1 litru de apa clocotita peste ele. Se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute. Substantele picante din uleiurile esentiale de fenicul si piper incalzesc corpul din interior si accelereaza metabolismul. Întotdeauna beti acest ceai dupa mese.

    Ceai de urzica cu aroma de portocale
    Luati o portocala si indepartati coaja, apoi stoarceti sucul. Se toarna 1 litru de apa clocotita peste coaja de portocala, 4 linguri frunze uscate de urzica si 4 cuisoare. Se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute, apoi adaugati suc de portocale. Urzica actioneaza impotriva deshidratarii si uleiurile esentiale si vitamina C din portocale lupta impotriva celulitei. Beti acest ceai dimineata si apoi din nou o ceasca intre mese.
    In zilele reci de iarna, ceaiul este bautura perfecta, care ne poate incalzi. Va oferim zece ceaiuri care topeste grasimea in exces prevazuta, oprind atacurile de foame si va ajuta sa obtineti un abdomen plat.

    Ceai negru cu scortisoara si chili
    Luati doi ardei iuti mici, si scoateti-le semintele, dupa care taieti-i în cercuri. Se toarna 1 litru de apa cu 3 linguri de ceai negru, chili si 2 batoane de scortisoara. Se lasa sa se infuzeze timp de 3 minute. Cofeina din ceaiul negru stimuleaza metabolismul, iar chili arde caloriile. Uleiurile esentiale din batoanele de scortisoara reduce pofta de mancare.

    Ceai de macese uscate si lemongrass
    Luati 2 tulpini de lemongrass împreuna cu 3 linguri de macese uscate si turnati peste ele 1 litru de apa clocotita, apoi se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute. Lemongrassul este bogat in vitamina C, care controleaza productia de proteine si stimuleaza arderea grasimilor musculare. Uleiurile esentiale din lemongrass stimuleaza ficatul si îmbunatatesc metabolismul. Beti acest ceai dupa mese.

    Ceai de anghinare si papadie
    Se toarna 1 litru de apa clocotita peste 4 linguri frunze uscate de anghinare si 4 linguri de papadii uscate, si apoi se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute. Substantele amare si potasiul din papadie si anghinare stimuleaza vezica biliara, ficatului și rinichilor. Beti acest ceai intre mese.
    Ceai chinezesc de vanilie
    Taiati pe lungime doua betisoare de vanilie Se toarnă 1 litru de apa fierbinte peste ele si se lasa sa se infuzeze timp de 3 minute. Serviti cu batonul de vanilie intr-o cana. Puteti bea acest ceai si inainte de mese si dupa ce mancati.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 comentarii:

    1. Eu am descoperit ceaiurile Yogi tea. Abia dupa ce le-am incercat am aflat ca multi dintre cunoscutii mei stiau demult de ele..numai eu nu.. in sfarsit, Yogi Tea reprezinta altceva in materie de ceaiuri! Mi-a placut si faptul ca fiecare pliculet are cate un mesaj pentru suflet... Mi-am luat de aici http://prodietabio.ro/ceaiuri-sortimente-aromate-ceai-yogi-tea si raman fan absolut :)

      RăspundețiȘtergere

    Item Reviewed: 10 ceaiuri bune pentru scaderea in greutate Rating: 5 Reviewed By: Iasi
    Scroll to Top